Helpt een ooglaserbehandeling of een lensvervanging tegen pollen?

Als u een pollenallergie hebt, contactlenzen gebruikt en last hebt van allergische symptomen met rode, jeukende, opgezwollen en tranende ogen, kan het gebruik van lenzen zeer onaangenaam zijn. De allergische symptomen ontstaan als pollenkorrels zich in de slijmvliezen van neus en ogen vastzetten. Pollenkorrels kunnen zich ook op uw lenzen vastzetten, zelfs als u deze grondig schoonmaakt.

In het pollenseizoen worden uw ogen gevoeliger en ervaart u uw lenzen als een belasting voor uw ogen. Dit kan ervoor zorgen dat u gedurende een bepaalde periode waziger ziet. De lenzen kunnen ook gaan schuren, wat tot roodheid of ettervorming in de ogen kan leiden. Als dat gebeurt, is het belangrijk dat u contact opneemt met een opticien, een oogarts of uw huisarts. Indien mogelijk is het goed uw ogen wat rust te gunnen door een bril te gebruiken. U kunt uw lenzen weer gebruiken als het pollengehalte lager wordt, bijvoorbeeld nadat het heeft geregend.

Een ooglaserbehandeling of lensvervanging helpt niet tegen pollenallergie, maar kan uw leven wel aangenamer maken op dagen dat het pollengehalte lager ligt. Door uw refractie-afwijking te laten corrigeren met een operatie, hoeft u geen lenzen meer te dragen en worden uw ogen dus niet blootgesteld aan de extra belasting die lenzen u in het pollenseizoen bezorgen.  Als u geen lenzen meer gebruikt, hebt u ook meer keuzemogelijkheden uit het uitgebreide aanbod aan oogdruppels, wat uw allergieproblemen ten goede kan komen.

Dagelijks leven wordt eenvoudiger Memira kan u helpen om uw dagelijks leven eenvoudiger te maken. Bij ca. drie van de vier personen kan de refractie-afwijking gecorrigeerd worden, of ze nu bijziend of verziend zijn, lijden aan astigmatisme of ouderdomsverziendheid. Een ooglaserbehandeling duurt gemiddeld 30 seconden per oog, een lensvervanging 15 minuten. Daarna kunt u weer van het leven genieten, zonder bril of lenzen!

Maak een afspraak voor een vooronderzoek en ontdek uw mogelijkheden voor een vrijer leven zonder bril of lenzen.

Memira by Bergman Clinics is een onderdeel van Bergman Clinics.

Download informatiebrochure

Vestiging
Ik ben
Ik wil graag telefonisch benaderd worden voor meer informatie of het inplannen van een vooronderzoek.

Maak een afspraak

Bekijk welke tijdstippen er nu beschikbaar zijn om een afspraak te maken voor een vooronderzoek.

Of neem telefonisch contact met ons op via: 088 – 9000 680.

Veelgestelde vragen