Hoe goed kan ik zien na de RLE (lenswissel)?

Een lenswisseloperatie (RLE) is een relatief eenvoudige en snelle ingreep. Hij duurt ongeveer 15 minuten per oog, met daartussenin tijd voor controle en vervanging van het materiaal. Maar omdat het oog uit organisch materiaal bestaat, is het niet mogelijk exact te voorspellen hoe goed het gezichtsvermogen na de operatie zal zijn. Men moet er dus op voorbereid zijn dat het enige tijd kan duren voordat de gewenste gezichtsscherpte is bereikt.

Veruit de meeste mensen zien uitstekend na een lenswissel en kunnen al de volgende dag naar hun werk gaan, autorijden enzovoort, zodra de pupilverwijdende oogdruppels uitgewerkt zijn.

Veruit de meeste mensen zien in het donker halo’s (lichtkringen) rond lichtbronnen tot enige tijd na de operatie. Andere veel voorkomende reacties zijn verminderd contrastzicht in het donker en droge ogen, maar bij de meesten verdwijnen deze bijwerkingen binnen een maand.

Bij ruim 10% van de mensen wordt niet de gewenste gezichtsscherpte bereikt na de herstelperiode. In die gevallen voeren we ongeveer zes maanden later een aanvullende laserbehandeling uit, die bij Memira inbegrepen is in de prijs van de lenswissel.

Het uitvoeren van een aanvullende behandeling betekent niet dat de oorspronkelijke operatie mislukt is; het maakt deel uit van de totale behandeling. Daarom is het belangrijk dat u bij het kiezen van een kliniek controleert of dit bij de prijs inbegrepen is. Als u de lenswisseloperatie in het buitenland laat uitvoeren, moet u er rekening mee houden dat u een aantal maal moet terugreizen voor controle en aanvullende behandelingen. Geen enkele kliniek in Zweden accepteert lenswisselpatiënten die in een andere kliniek geopereerd zijn.

Meer dan 98% van alle patiënten die een lenswissel hebben laten uitvoeren, zijn een jaar na de operatie zeer tevreden en melden dat hun gezichtsvermogen is zoals ze verwacht hadden.

Download informatiebrochure

Ik ben
Ik wil graag telefonisch benaderd worden voor meer informatie of het inplannen van een vooronderzoek.

Maak een afspraak

Bekijk welke tijdstippen er nu beschikbaar zijn om een afspraak te maken voor een vooronderzoek.

Of neem telefonisch contact met ons op via: 088 – 9000 680.

Veelgestelde vragen