Annemieke Raatsie

Annemieke is opnameleider bij verschillende live televisieprogramma’s. Ze heeft bij Memira by Bergman Clinics een lensvervangende behandeling (RLE) gehad. We vroegen Annemieke naar haar ervaring.

Reden van behandeling

Ik kon mijn werk niet meer goed doen. Ik ben opnameleider bij verschillende live televisieprogramma’s, en daarbij is het belangrijk dat ik snel een draaiboek kan lezen. Ik merkte dat ik niet meer snel genoeg kon reageren als iemand iets vroeg, omdat ik mijn leesbril moest zoeken. Toen bleek dat mijn ogen niet geschikt zijn om te laseren, heb ik gekozen voor een lensvervangende behandeling (RLE). 

Voor de behandeling

Ik heb veel onderzoek gedaan voordat ik mijn keuze voor Memira by Bergman Clinics maakte. Ik heb in mijn omgeving rondgevraagd naar ervaringen van anderen, ik heb online informatie opgezocht én ik heb zelfs nog een intakegesprek bij een andere oogkliniek gehad. Ik ben met dit onderzoek wel zes maanden bezig geweest, maar dat was het me waard want het gaat immers om mijn ogen. Uiteindelijk kwam ik bij Memira terecht. Bij de intake van de Memira kliniek in Amsterdam werd ik heel uitgebreid geholpen. Ik had veel kritische vragen, maar daar werd vriendelijk en geduldig antwoord op gegeven. Ik kon snel terecht voor de behandeling, de optometristen waren kundig en het voelde goed, ofwel: het klopte gewoon! 

Dag van de behandeling / In de kliniek

Ik was bloednerveus, maar iemand van de kliniek begeleidde me en vertelde netjes hoe de behandeling ging verlopen terwijl mijn ogen werden ingedruppeld. Toen ik op de behandeltafel lag en van de oogarts instructies kreeg om in het groene lampje te kijken vroeg ik ‘Wanneer gaat het beginnen?’, waarop de oogarts reageerde: ‘We zijn al klaar met één oog’. Ik heb er werkelijk niets van gemerkt, het was volledig pijnloos. 

De lensvervangende behandeling is de beste uitgave die ik ooit had kunnen doen. Het enige wat ik anderen kan aanraden is: doe het! En wacht niet te lang, zodat je er zo snel mogelijk plezier van hebt.

Na de behandeling

Mijn behandeling was om 08:00 in de ochtend, dus ik was al vroeg weer thuis. Toen ik thuiskwam ben ik op de bank gaan liggen. Na een dutje pakte ik rond 12:00 uit automatisme mijn telefoon op en ik dacht: ‘huh? Ik kan lezen. Zonder bril? Ik kan lezen zònder bril?’. Ik wist niet wat me overkwam! Het was nog wel een beetje wazig, maar ook dat is inmiddels hersteld. Ik heb inmiddels 100% zicht. De eerste 10 dagen na de behandeling zag ik ‘s avonds in de auto halo’s rondom de verlichting van andere auto’s. Nu zie nog sporadisch een halo, als ik echt heel erg moe ben, na een intensieve dag werken. Maar verder heb ik totaal geen negatieve ervaring of bijeffecten gehad. 

Het is geweldig. Ik ben weer sneller omdat ik mijn bril niet hoef te pakken. En dat is heel belangrijk als opnameleider bij live televisieprogramma’s waar je snel moet reageren. 

En hoe het nu op mijn werk gaat? Het is geweldig. Ik ben weer sneller, omdat ik mijn bril niet hoef te pakken. Maar ook andere dingen waar je in het dagelijks leven mee bezig bent zijn nu makkelijker geworden zoals gelijk op een WhatsAppje kunnen reageren en verpakkingen lezen in de supermarkt. Dat kan gewoon zonder mijn bril te pakken. 

Annemieke Raatsie

Werk:
Opnameleider

Klacht:
Verziendheid

Behandeling:
RLE

Leeftijd op moment van uw behandeling:
54 jaar

Maak een afspraak

Bekijk welke tijdstippen er nu beschikbaar zijn om een afspraak te maken voor een vooronderzoek.

Of neem telefonisch contact met ons op via: 088 – 9000 680.

Meerdere klanten

Minke Heidema

Minke Heidema

Minke Heidema

Marketeer

Minke Heidema Minke Heidema is marketeer. Ze was bijziend met daarbij een cilinderafwijking. De ooglaserbehandeling is haar alles meegevallen en ze is heel blij met het resultaat! Reden behandeling Tijdens…

Klacht: Bijziendheid / Cilinderafwijking
Behandeling: SMILE
Anne Schrama-Kiers

Anne Schrama-Kiers

Manager Operational Excellence

Anne Schrama-Kiers Anne Schrama-Kiers is Manager Operational Excellence. Ze droeg al sinds haar 8e een bril in verband met een hoge sterkte, maar kan nu zonder dankzij voorzetlenzen (ICL). Reden…

Klacht: Bijziendheid
Behandeling: Voorzetlenzen (ICL)
Corneel van Jaarsveld

Corneel van Jaarsveld

Zelfstandig ondernemer (evenementen bureau)

Corneel van Jaarsveld Corneel is zelfstandig ondernemer in de evenementenbranche. Daarnaast is hij sportief. Hij is erg blij dat hij dankzij zijn SMILE ooglaserbehandeling verlost is van lenzen. Reden behandeling …

Klacht: Bijziendheid
Behandeling: SMILE
Christer Faith-Ell

Christer Faith-Ell

Bankier

Christer vaart verder – zonder bril Christer Faith-Ell is 56 jaar oud en werkt bij een bank. Hij is heel actief in zijn vrije tijd en houdt van tennis, lopen,…

Klacht: Ouderdomsverziendheid
Behandeling: RLE