LASEK-PRK ooglaserbehandeling

Bij een LASEK-PRK ooglaserbehandeling is de herstelperiode langer en het is pijnlijker dan andere ooglaserbehandelingen. Deze methode is het meest betrouwbaar bij herbehandelingen en afwijkend epitheel.

  • Oppervlaktebehandeling (no cut)
  • Meest betrouwbaar bij herbehandelingen en afwijkend epitheel
  • Langere herstelperiode dan bij TransPRK

Wat kost een LASEK-PRK ooglaserbehandeling? PRIJS 

Meest betrouwbaar bij herbehandelingen en afwijkend epitheel

Met een LASEK-PRK ooglaserbehandeling kunnen we refractie-afwijkingen tot -8 en astigmatisme (cilinderafwijkingen) tot 5 corrigeren. De LASEK-PRK ooglaserbehandeling is een beproefde behandelmethode die overal ter wereld wordt toegepast. Met een LASEK behandeling kunnen we dezelfde refractie-afwijkingen corrigeren als met LASIK, maar het herstel duurt langer en is pijnlijker.

Zo verloopt een LASEK-PRK ooglaserbehandeling

Vóór de behandeling

Voor de behandeling worden uw ogen verdoofd met druppels, zodat de behandeling zonder ongemak kan verlopen.  Vervolgens neemt u plaats op de behandeltafel.

Tijdens de behandeling

Tijdens de behandeling wordt gedurende 30 seconden een verdunde alcoholoplossing gebruikt. Daarna kunnen we de buitenlaag van het hoornvlies opzij duwen en de refractie-afwijking aan het oppervlak van het oog corrigeren met behulp van een zogenaamde Excimerlaser.

Na correctie van de refractie-afwijking wordt de buitenlaag geëgaliseerd en wordt er een contactlens geplaatst op de refractiewond. Uw oog wordt tijdens de behandeling plaatselijk verdoofd met oogdruppels, zodat u geen ongemak ondervindt van de behandeling.

Een veilige methode

Bij Memira gebruiken wij alleen beproefde methodes waarvoor veel klinische gegevens bestaan, die wijzen op een hoge mate van veiligheid en cliënttevredenheid. Onze kwaliteitsafdeling zorgt voor systematische monitoring van de resultaten en borging van alle klinische procedures, allemaal om u een nauwkeurige behandeling ter correctie van het gezichtsvermogen te kunnen aanbieden met een zo goed mogelijk resultaat.

Iedere chirurgische ingreep gaat gepaard met een zeker risico, maar ernstige complicaties bij een ooglaserbehandeling zijn uiterst zeldzaam. Bovendien kunnen de meeste complicaties achteraf behandeld worden als ze op tijd ontdekt worden. Daarom raden wij u aan contact met ons op te nemen indien u na de behandeling ergens ongerust over bent. Om het risico op infecties zo klein mogelijk te maken, is het zeer belangrijk dat u de adviezen die u vóór de behandeling krijgt, nauwgezet opvolgt. Bijwerkingen als lichtgevoeligheid, droge ogen, schaduweffecten en lichtkringen rond lichtbronnen komen voor, maar zijn in veruit de meeste gevallen van voorbijgaande aard.

Sommige cliënten hebben een aanvullende behandeling nodig om het gewenste resultaat te verkrijgen. Deze behandeling is dankzij onze vijfjarige garantie bij de prijs inbegrepen.

Lees het volledige overzicht van de risico’s op bijwerkingen en complicaties bij LASEK-PRK.

Na een LASEK-PRK ooglaserbehandeling

Het is heel normaal dat uw ogen na een LASEK-PRK ooglaserbehandeling pijn doen. Daarom krijgt u pijnstillende druppels, die u indien nodig kunt aanvullen met pijnstillende tabletten. De eerste dagen na de behandeling bent u extra gevoelig voor licht en hebt u vaak last van tranende ogen. De eerste weken na een LASEK-PRK behandeling ziet u vaak wazig. De meeste cliënten gaan ongeveer een week niet naar hun werk of naar school. De eerste controle vindt een dag na de behandeling plaats. Na drie maanden is het gezichtsvermogen meestal volledig stabiel.

Maak een afspraak

Bekijk welke tijdstippen er nu beschikbaar zijn om een afspraak te maken voor een vooronderzoek.

Of neem telefonisch contact met ons op via: 088 – 9000 680.