De geschiedenis van Memira

Memira is al meer dan 20 jaar actief op het gebied van refractiechirurgie (ooglaserbehandelingen en lensimplantaten).

Noorse- en Deense refractiechirurgie

In 1990 voerde de Noorse oogarts Bjart Dysthe de eerste ooglaserbehandeling uit in Scandinavië. De technologie was toen gloednieuw; in 1987 was de apparatuur voor ooglaseren voor het eerst commercieel verkrijgbaar. Zijn bedrijf Norwegian Visual Surgery werd al snel een leider in refractieve oogchirurgie. Binnen een paar jaar werkte Dr. Dysthe samen met het Deense Optical Surgery en Zweedse Opticare in Uppsala. Ook deed hij  ooglaserbehandelingen in Noorwegen en Denemarken en leidde hij ervaren oogartsen op in lasertechnologie.

Opticare

Opticare werd in 2004 in Uppsala opgericht door ondernemer Jörgen Ringman. Jörgen wilde graag piloot worden, maar een slecht zicht maakte een einde aan die plannen. Hierdoor ontstond een grote interesse in gezichtsvermogen en hoe mensen met een slecht gezichtsvermogen het best kunnen worden geholpen. Op dat moment werd de correctie van het gezichtsvermogen volledig uitgevoerd door artsen. Jörgen besefte dat optometristen een betere kennis van het gezichtsvermogen hebben, terwijl artsen experts zijn op het gebied van het oog zelf. Zijn idee was om met zijn nieuwe bedrijf, dat toen Opticare heette,  optometristen in staat te stellen de vereiste onderzoeken en berekeningen uit te voeren voor een correctie van het gezichtsvermogen, terwijl artsen zelf de behandeling uitvoeren. Op deze manier kunnen cliënten de best mogelijke behandeling met de juiste expertise ontvangen.

Oprichting Memira

Jörgen en Bjart maakten snel een succes van de organisatie. Het aantal klinieken en artsen die ooglaserbehandelingen uitvoerden in de klinieken in de drie landen , nam snel toe. In 2007 besloten de eigenaren dat het tijd was om alle kennis die was opgebouwd te bundelen in een gezamenlijk, Scandinavisch bedrijf;  Memira.

In 2007 begon het bedrijf met lensimplantaties voor cliënten in de leesbril-leeftijd. Omdat alle artsen van Memira duizenden staaroperaties in ziekenhuizen verrichtten voordat ze bij Memira aan de slag gingen, was het niet meer dan vanzelfsprekend een ​​goede zichtoplossing voor ouderen te bieden, omdat die operatie identiek is aan een staaroperatie, maar dan met lenzen die meerdere zichtafstanden kunnen corrigeren.

Bergman Clinics

Sinds 2019 is Memira eigendom van Bergman Clinics. Bergman Clinics is in meer dan 25 jaar uitgegroeid tot het grootste netwerk van focusklinieken voor planbare medische zorg in Nederland. Op meer dan vijftig locaties ontvangt Bergman Clinics inmiddels meer dan 275.000 cliënten per jaar op het gebied van Bewegen, Ogen, Maag & Darm, Huid en Vaten, Uiterlijk, Hart en Vrouw. De visie van Bergman Clinics laat zich samenvatten in drie woorden: Focus, Aandacht, Resultaat.

Lees meer over de overname van Memira door Bergman Clinics > 
Bekijk hier de website van Bergman Clinics >

Maak een afspraak

Bekijk welke tijdstippen er nu beschikbaar zijn om een afspraak te maken voor een vooronderzoek.

Of neem telefonisch contact met ons op via: 088 – 9000 680.