Lisanne De Ruiter

Werk:

Oogarts

Klacht:

Bijziendheid

Behandeling:

Voorzetlenzen (ICL)

Lisanne heeft jarenlang contactlenzen gedragen maar doordat ze steeds meer en vaker last kreeg van droge ogen, ging dit niet meer. De laatste paar jaren droeg ze dan ook alleen nog maar een bril. Met een dusdanige hoge sterkte was de kwaliteit van haar zicht minder met bril, dit merkte ze dan ook in haar dagelijkse bezigheden zoals tijdens het sporten, haar werk, op feestjes en tijdens het fietsen.

‘Door de informatie en kennis vooraf was ik eigenlijk niet erg zenuwachtig. Ik had het volste vertrouwen in dr. de Jager en het team op de ok.’

Aangezien Lisanne zelf oogarts is, ziet zij zelf regelmatig mensen op haar spreekuur na refractiechirurgie. Daarnaast leest, en hoort zij ervaringen van collega oogartsen betreft de verschillende technieken. Over de Voorzetlenzen (ICL) waren deze erg positief en omdat zij haar lenzen steeds minder vaak kon dragen, werd de beslissing voor haar steeds makkelijker. De keuze voor Memira By Bergman Clinics en dr. de Jager was dan ook snel gemaakt omdat Lisanne dr de Jager al lang kent als een heel goede collega en zeer bekwame oogarts.

Door de informatie en kennis vooraf was Lisanne eigenlijk niet erg zenuwachtig. ‘Ik had het volste vertrouwen in dr de Jager en het team op de ok en keek, hoe dichter de datum van behandeling dichterbij. kwam er steeds meer naar uit.’ Ze vond dan ook dat de voorbereiding op de dag zelf erg vlot verliep, alles goed werd uitgelegd en de behandeling zelf enorm snel ging.

Haar zicht was al snel veel beter zonder bril en werd in de wachttijd tot de nacontrole steeds beter.

Het duurde een dag of 2 voordat het zicht ook dichtbij goed was. Na de behandeling heeft ze ook geen pijn ervaren. Ze ziet enkel soms nog wat halo’s bij scherp kunstlicht maar deze zijn helemaal niet hinderlijk en zijn vaak maar tijdelijk.