Puck Bouhuijs

Werk:

Psycholoog

Klacht:

Bijziendheid

Behandeling:

Voorzetlenzen (ICL)

Puck had last van droge ogen waardoor ze, vervelend genoeg, haar lenzen nog maar een paar uur per dag in kon hebben. Een bril vond ze niet prettig zitten en was daarnaast heel onhandig tijdens het sporten, daarom heeft ze uiteindelijk de keuze gemaakt tot een voorzetlens behandeling (ICL) over te gaan.

‘Ik ben heel tevreden over de voorzetlensbehandeling en de nazorg bij Memira.’

Puck wilde in eerste instantie al langere tijd haar ogen laten laseren omdat dit, naar haar idee, een vaak uitgevoerde – en daardoor veilige behandeling is. Tijdens het vooronderzoek werd haar verteld dat laseren voor haar niet geschikt bleek te zijn. Over het plaatsten van voorzetlenzen (ICL) heeft ze dan ook wel even moeten nadenken, omdat een ‘operatie’ in haar ogen toch wat heftiger klonk.

Uiteindelijk heeft ze de keuze gemaakt tot behandeling over te gaan. ‘Mijn ogen reageerden steeds slechter op mijn normale lenzen.’ De behandeling heeft ze bij Memira By Bergman Clinics laten uitvoeren omdat Memira erg goed aangeschreven staat op Zorgkaart Nederland. Ook haar behandelend arts, dokter de Jager, had enkel uitmuntende reviews waardoor ze er het volste vertrouwen in had.

Van tevoren is Puck goed geïnformeerd door dokter de Jager. Alles wat zij vertelde, kon ze ook nog op een rustig moment teruglezen in de brochure die ze mee naar huis kreeg. Mede hierdoor vielen de zenuwen voor de behandeling haar heel erg mee.

Tijdens de behandeling zelf was ze ietwat zenuwachtig. Dokter de Jager stelde haar gerust en praatte haar door de behandeling heen, wat heel fijn was. ‘Ik heb tijdens de operatie geen pijn gehad, enkel een beetje een ongemakkelijk gevoel toen ze bezig waren met mijn tweede oog.’ Uiteindelijk duurde de behandeling zelf maar 10 minuutjes.

Na de behandeling moest ze nog drie uur wachten in de kliniek voor de nacontrole. De optometrist kijkt dan of de oogdruk goed is en of de voorzetlens goed zit. ‘Ik vond het zelf een geruststellend gevoel dat dit gecontroleerd werd voordat ik naar huis ging.’

Het is nu drie weken geleden dat Puck de voorzetlens-behandeling heeft gehad. De eerste week waren haar ogen nog gevoelig en vooral heel droog. Door te druppelen had ze steeds minder last van droge ogen. Na een week had ze nauwelijks nog last.

Waar ze vooral heel blij mee is, is dat ze scherper kan zien dan dat ze met haar bril en lenzen kon!

Wanneer het donker is, heeft ze nog wel wat last van halo’s en schitteringen. Hoewel het al een stuk minder aanwezig is, hoopt ze dat het nog wat af gaat nemen. 

Wat ze tijdens de herstelperiode heel fijn vindt, is dat Memira altijd bereikbaar is voor (spoed)vragen. Toen ze na twee weken belde met wat vragen over haar zicht, kon ze dezelfde dag nog terecht voor een extra controle. ‘Gelukkig bleek alles goed te zijn met mijn ogen.’