SMILE ooglaserbehandeling

De revolutionaire SMILE ooglaserbehandeling is de snelst herstellende en meest zachtaardige methode bij bijziendheid en cilinderafwijkingen. De methode is in het bijzonder geschikt voor mensen met licht droge ogen en contactsportbeoefenaars. Bij de SMILE ooglaserbehandeling hoeft namelijk geen ‘flapje’ in het hoornvlies gemaakt te worden.

  • SMILE is de meest zachtaardige ooglasermethode die er bestaat
  • De SMILE ooglaserbehandeling is extreem nauwkeurig en duurt maar 30 seconden per oog
  • Het zicht herstelt zich erg snel

Voor bijziendheid en cilinderafwijkingen

De SMILE ooglaserbehandeling is de meest zachtaardige ooglasermethode en duurt slechts 30 seconden per oog. Ook het herstel is erg snel! SMILE corrigeert bijziendheid tot maximaal -10 en cilinderafwijkingen tot maximaal 5 dioptrie. Bij deze behandeling hoeft er geen ‘flapje’ in het hoornvlies gemaakt te worden. Mede daarom is deze methode erg geschikt voor mensen met licht droge ogen en contactsportbeoefenaars.

Zo verloopt een SMILE ooglaserbehandeling

Vóór de SMILE ooglaserbehandeling

De arts verdooft uw oog voor de behandeling met druppels. U ligt op een behandelbed met uw oog precies onder de microscoop van de laser.

Tijdens de SMILE ooglaserbehandeling

De arts maakt met een computergestuurde laser een dun schijfje in de middelste laag van het hoornvlies. Vervolgens wordt langs de rand van dat schijfje een kleine opening gemaakt om het schijfje te verwijderen. Hierdoor verandert de vorm van het oog en daarmee uw oogsterkte. De opening groeit vanzelf weer dicht.

Na de behandeling kunnen uw ogen enkele uren geïrriteerd voelen. Binnen 24 uur herstelt uw zicht en binnen 6 weken is het helemaal stabiel. Om uw behandelde ogen te beschermen moet u in totaal 8 weken oogdruppels gebruiken.

Een veilige methode

Bij Memira gebruiken wij alleen beproefde methodes waarvoor veel klinische gegevens bestaan, die wijzen op een hoge mate van veiligheid en cliënttevredenheid. Onze kwaliteitsafdeling zorgt voor systematische monitoring van de resultaten en borging van alle klinische procedures, allemaal om u een nauwkeurige behandeling ter correctie van het gezichtsvermogen te kunnen aanbieden met een zo goed mogelijk resultaat.

Iedere chirurgische ingreep gaat gepaard met een zeker risico, maar ernstige complicaties bij een ooglaserbehandeling zijn uiterst zeldzaam. Bovendien kunnen de meeste complicaties achteraf behandeld worden als ze op tijd ontdekt worden. Daarom raden wij u aan contact met ons op te nemen indien u na de behandeling ergens ongerust over bent. Om het risico op infecties zo klein mogelijk te maken, is het zeer belangrijk dat u de adviezen die u vóór de behandeling krijgt, nauwgezet opvolgt. Bijwerkingen als lichtgevoeligheid, droge ogen, schaduweffecten en lichtkringen rond lichtbronnen komen voor, maar zijn in veruit de meeste gevallen van voorbijgaande aard.

Sommige cliënten hebben een aanvullende behandeling nodig om het gewenste resultaat te verkrijgen. Deze behandeling is dankzij onze vijf jaar garantie bij de prijs inbegrepen. Lees het volledige overzicht van de risico’s op bijwerkingen en complicaties bij SMILE.

Maak een afspraak

Bekijk welke tijdstippen er nu beschikbaar zijn om een afspraak te maken voor een vooronderzoek.

Of neem telefonisch contact met ons op via: 088 – 9000 680.

Veelgestelde vragen