Anne Schrama-Kiers

Anne Schrama-Kiers is Manager Operational Excellence. Ze droeg al sinds haar 8e een bril in verband met een hoge sterkte, maar kan nu zonder dankzij voorzetlenzen (ICL).

Reden behandeling

  • Het gevoel van het hebben van een zware handicap vanwege mijn hoge sterkte.
  • Het ongemak van een bril en lenzen, bijvoorbeeld bij het zwemmen met kinderen.
  •  Altijd alert moeten zijn of je bril/lenzen bij je hebt.

Voor de behandeling

Ik heb vooral heel lang nagedacht, omdat ik de behandeling aan mijn ogen eng vond. Op den duur dacht ik “het is nu of nooit”.  Het stond buiten kijf dat ik het bij Memira by Bergman Clinics zou laten doen, omdat het een professionele en prettige organisatie is met artsen met heel veel ervaring. En ervaring is nu eenmaal kwaliteit in dit vakgebied!

Dag van de behandeling / In de kliniek

Op de dag van de behandeling was ik erg zenuwachtig en dat heb ik voorafgaand aan mijn behandeling ook gemeld. Ik heb thuis goed voorbereid d.m.v. het lezen van de meegegeven folders en het Mijn Bergman Clinics clientenportaal. Het schema van de behandeldag was vooraf goed uitgelegd en ook de persoonlijke voorbereiding was helder. Achteraf had ik misschien nog wel iets meer willen weten over hoe het precies gaat als je naar de OK/behandelkamer gaat. Omdat je geen bril of contactlenzen hebt als je daarheen gaat en dus niets ziet, is dat best spannend! Je weet niet precies waar je zit als je even moet wachten en hoe lang dat duurt. Toen ik de tweede keer terugkwam voor mijn andere oog, was dat al heel anders.

Anne Schrama-Kiers

Werk:
Manager Operational Excellence

Klacht:
Bijziendheid

Behandeling:
Voorzetlenzen (ICL)

Leeftijd op moment van uw behandeling:
38 jaar

Maak een afspraak

Bekijk welke tijdstippen er nu beschikbaar zijn om een afspraak te maken voor een vooronderzoek.

Of neem telefonisch contact met ons op via: 088 – 9000 680.

Fijne kliniek en snelle behandeling, die me 100% meeviel. Had ik me daar nou zo druk om gemaakt?

Na de behandeling

Je bent na de operatie wel wat wazig door de verdoving en lichte kalmeringsmiddelen, dus ik ben beide keren even gaan slapen. Toen ik wakker werd kon ik al een beetje zien! De nacontrole een paar uur later ging de eerste keer heel snel. De tweede keer was ik een beetje misselijk toen ik thuiskwam na de behandeling. Bij de controle bleek mijn oogdruk licht verhoogd. Met extra druppels en een extra controle 45 minuten later bleek dat alweer in orde en kon ik naar huis.

Op de avond van de operatie en de eerste dag kun je weinig doen, omdat je met één oog goed ziet en het geopereerde oog nog troebel is. Je ogen werken dus niet samen en dan is focussen op korte afstand heel lastig. Maar op een afstand van >3 meter is het geen probleem en dat wordt in de loop van de dag beter. Je kunt daardoor wel gewoon naar buiten, maar computer werk/lezen is niet mogelijk. De tweede dag kan dat al wel, al moet je niet te lang naar een scherm kijken. De derde dag was alles alweer normaal!

Hoewel er gewaarschuwd was dat je zicht misschien iets minder goed kon worden dan je met lenzen/bril gewend was, kon ik tijdens de controle na een week al superscherp zien. Wel had ik met name de eerste weken / 1-2 maanden last van lichtkringen als gevolg van het breken van licht in de lens. In de winter is dit bijvoorbeeld als je in de auto langs lantaarnpalen rijdt. Dit is in het begin wel een beetje irritant, maar wordt in de loop van de tijd minder en na een paar maanden heb je hier eigenlijk geen last meer van.

Maar het feit dat je zo snel al kunt zien, is een hele bijzondere en emotionele ervaring, zeker als je vanaf je 8e een bril hebt gedragen en zonder lenzen/bril nog geen 10 cm scherp ziet!

Meerdere klanten

Minke Heidema

Minke Heidema

Marketeer

Minke Heidema Minke Heidema is marketeer. Ze was bijziend met daarbij een cilinderafwijking. De ooglaserbehandeling is haar alles meegevallen en ze is heel blij met het resultaat! Reden behandeling Tijdens…

Klacht: Bijziendheid / Cilinderafwijking
Behandeling: SMILE
Anne Schrama-Kiers

Anne Schrama-Kiers

Manager Operational Excellence

Anne Schrama-Kiers Anne Schrama-Kiers is Manager Operational Excellence. Ze droeg al sinds haar 8e een bril in verband met een hoge sterkte, maar kan nu zonder dankzij voorzetlenzen (ICL). Reden…

Klacht: Bijziendheid
Behandeling: Voorzetlenzen (ICL)
Corneel van Jaarsveld

Corneel van Jaarsveld

Zelfstandig ondernemer (evenementen bureau)

Corneel van Jaarsveld Corneel is zelfstandig ondernemer in de evenementenbranche. Daarnaast is hij sportief. Hij is erg blij dat hij dankzij zijn SMILE ooglaserbehandeling verlost is van lenzen. Reden behandeling …

Klacht: Bijziendheid
Behandeling: SMILE