Denise Kroesen

Werk:

Congrestolk en live-ondertiteling ( zelfstandig)

Klacht:

Bijziendheid

Behandeling:

Trans-PRK

Denise droeg al sinds haar 18e maandlenzen en dat beviel jarenlang prima maar na een paar jaar was haar cilinderafwijking helaas erger geworden, en kreeg ze daarbij ook steeds meer last van droge ogen. Een bril voor binnenshuis bleek niet praktisch en vond ze daarnaast ook niet mooi staan. Ze was het zat iedere dag bewust bezig te zijn met haar zicht en is toen ooglaseren gaan overwegen.

‘Je wordt heel duidelijk begeleid voordat je de behandelkamer ingaat en tijdens de behandeling legde de oogarts per stap uit wat er ging gebeuren.’

De naam Bergman Clinics kent Denise nog van de reclames die ze jaren geleden op tv zag. De deskundige – en kwalitatieve uitstraling zijn haar dan ook bijgebleven. Haar zwager blijkt bij Memira By Bergman Clinics werkzaam en heeft haar vooraf al veel over het behandeltraject kunnen vertellen. Het vertrouwde gevoel werd dan ook alleen maar versterkt tijdens het vooronderzoek in Hilversum.

Naast de oogmetingen werd ze ook duidelijk voorgelicht over de verschillende behandelingen en het herstel. Uiteindelijk bleek Denise alleen in aanmerking te komen voor de Trans-PRK ooglaserbehandeling omdat haar hoornvlies erg dun was. Daarom werd ook crosslinking aangeraden.

De dag van de behandeling heeft ze als heel interessant en prettig ervaren. Ze was dan ook niet zenuwachtig, maar vooral nieuwsgierig naar het laseren. Van tevoren dacht ze dat de oogklemmen misschien onaangenaam zouden kunnen zijn, omdat je ogen opengehouden worden en omdat je wilt knipperen. Tijdens het laseren worden je ogen continu gedruppeld waardoor dat dus helemaal niet vervelend voelt. Ze vond het heel interessant om van de arts te horen hoe de laser werkt en per stap uitlegde wat er ging gebeuren. ‘Eigenlijk was het zo voorbij.’

Voorafgaand aan de behandeling was ze uitgebreid voorgelicht en ook gewaarschuwd dat het herstel wat pijnlijk kon zijn, maar bij haar viel dat gelukkig mee. De eerste paar dagen voelden haar ogen wel branderig, omdat er zich langzaam een korstje op je hoornvlies vormt. Ze kon ook amper licht verdragen en je zicht is slecht. ‘Ik had me van tevoren goed voorbereid op het herstel en de nazorg: er stond een afspeellijst met podcasts klaar op mijn telefoon en mijn moeder zou me helpen met het druppelen.’ Ze heeft vooral in bed en op de bank gelegen met haar ogen dicht en veel geslapen en met resultaat!

De rust heel volgens haar erg bijgedragen aan het voorspoedige herstel. Bij de eerste nacontrole, op dag 3, mocht het beschermende contactlensje er al uit en dat voelde fantastisch. Na drie maanden was haar zicht gestabiliseerd en bleek uit controle dat het gewenste resultaat was behaald.

Denise zag nog een tijdje halo’s om felle lichtbronnen, zoals koplampen, maar dat werd geleidelijk minder en inmiddels verdwenen. Inmiddels vier jaar verder, ben ik nog steeds superblij met mijn keuze en zie ik nog net zo goed als kort na de behandeling. ‘Het is echt een investering in jezelf.’