Trans-PRK ooglaserbehandeling

Wij voeren een Trans-PRK uit, als bij het vooronderzoek blijkt dat een LASIK behandeling niet mogelijk is wegens een dun hoornvlies of om andere redenen. Bij Trans-PRK is de herstelperiode langer en het is pijnlijker dan LASIK. Het eindresultaat is echter even goed, ongeacht de methode.

  • De laser verwijdert de buitenlaag van het hoornvlies
  • Grote refractie-afwijkingen en/of dunne hoornvliezen
  • Iets langere herstelperiode dan bij LASIK

Wat kost een Trans-PRK ooglaserbehandeling? PRIJS 

Voor alle min-afwijkingen en dunne hoornvliezen

Met de Trans-PRK ooglaserbehandeling kunnen we refractie-afwijkingen tot -10 en astigmatisme (cilinderafwijking) tot 4 corrigeren. In tegenstelling tot LASEK wordt hierbij in plaats van een alcoholoplossing een laser gebruikt om de buitenlaag van het hoornvlies op te lossen. Met deze methode kan dezelfde refractie-afwijking gecorrigeerd worden als met LASIK, maar de herstelperiode is langer en nalaserperiode kan pijnlijker zijn.

Zo verloopt Trans-PRK

Vóór de behandeling

Voor de behandeling worden uw ogen verdoofd met druppels, zodat de behandeling zonder ongemak kan verlopen.  Vervolgens neemt u plaats op de behandeltafel.

Tijdens de behandeling

Tijdens de behandeling wordt laser gebruikt om de buitenlaag van het hoornvlies te verwijderen. Vervolgens kunnen we de refractie-afwijking aan de voorkant van het oog behandelen met behulp van een zogenaamde excimerlaser.

Uw oog wordt tijdens de behandeling plaatselijk verdoofd met oogdruppels, zodat de behandeling zonder ongemak kan verlopen. U kunt uw ogen meteen na de behandeling openen en ermee zien.

Een veilige methode

Bij Memira gebruiken we alleen methodes die hun effectiviteit  en veiligheid bewezen hebben en waarvoor grote hoeveelheden klinische gegevens bestaan, die wijzen op een hoge mate van veiligheid en patiënttevredenheid. Onze kwaliteitsafdeling zorgt voor systematische monitoring van de resultaten en controle van alle klinische procedures, allemaal om u een nauwkeurige behandeling ter correctie van het gezichtsvermogen te kunnen aanbieden met een zo goed mogelijk resultaat.

Iedere chirurgische ingreep gaat gepaard met een zeker risico, maar ernstige complicaties bij een ooglaserbehandeling zijn uiterst zeldzaam. Bovendien kunnen de meeste complicaties achteraf behandeld worden als ze op tijd ontdekt worden. Daarom raden wij u aan contact met ons op te nemen als u na de behandeling ergens ongerust over bent. Om het risico op infecties zo klein mogelijk te maken, is het erg belangrijk dat u de adviezen die u vóór de behandeling krijgt, nauwgezet opvolgt. Bijwerkingen als lichtgevoeligheid, droge ogen, schaduweffecten en lichtkringen rond lichtbronnen komen voor, maar zijn in veruit de meeste gevallen van voorbijgaande aard.

Sommige cliënten hebben een aanvullende behandeling nodig om het gewenste resultaat te verkrijgen. Deze behandeling, met onze vijfjarige veiligheidsgarantie, is in de prijs inbegrepen.
Lees het volledige overzicht van de Risico’s op bijwerkingen en complicaties bij Trans-PRK.

Na de Trans-PRK ooglaserbehandeling

Het is heel normaal dat u na een Trans-PRK ooglaserbehandeling pijn in uw ogen voelt. Daarom krijgt u pijnstillende druppels, die u indien nodig kunt aanvullen met pijnstillende tabletten. De eerste dagen na de behandeling bent u extra gevoelig voor licht en hebt u vaak last van tranende ogen. De eerste weken na Trans-PRK ziet u vaak wazig. De meeste cliënten gaan ongeveer een week niet naar hun werk of naar school. De eerste controle vindt een dag na de behandeling plaats. Na drie maanden is het gezichtsvermogen meestal volledig stabiel.

Maak een afspraak

Bekijk welke tijdstippen er nu beschikbaar zijn om een afspraak te maken voor een vooronderzoek.

Of neem telefonisch contact met ons op via: 088 – 9000 680.