Oogaandoeningen Memira by Bergman Clinics voert alleen behandelingen ter correctie van het gezichtsvermogen uit. Als u oogmigraine heeft of vermoedt dat u dit heeft, neemt u dan contact op met uw huisarts. Met een verwijzing van uw huisarts kunt u vervolgens een afspraak maken bij een van onze Bergman Clinics | Ogen vestigingen.

Oogmigraine

Oogmigraine is een toestand waarbij in het gezichtsveld flikkerende delen ontstaan. Deze aandoening veroorzaakt een tijdelijke beperking van het gezichtsveld, maar heeft geen permanente invloed op het gezichtsvermogen. Oogmigraine komt meer voor bij jongere mensen en treft vaker vrouwen dan mannen. Stress en hormoonveranderingen zijn twee factoren die oogmigraine kunnen veroorzaken.

Vid ögonmigrän uppstår flimrande partier i synfältet.

Oogmigraine kan in beide ogen of slechts in één oog ontstaan. Soms gaat het gepaard met hoofdpijn, maar de aandoening kan zich ook afzonderlijk voordoen. Oogmigraine kan onaangenaam zijn, maar de toestand is tijdelijk en veroorzaakt geen blijvende vermindering van het gezichtsvermogen.

Oorzaken van oogmigraine

Oogmigraine komt waarschijnlijk doordat de elasticiteit in sommige bloedvaten van de hersenen tijdelijk verandert. Stress kan een uitlokkende factor zijn; in dat geval ontstaat de migraineaanval meestal als de desbetreffende persoon zich ontspant na een stressvolle periode. Hormoonveranderingen zijn een andere factor die het ontstaan kunnen beïnvloeden. Daarom komt het meer bij vrouwen dan bij mannen voor. Andere achterliggende oorzaken kunnen zijn gebrek aan slaap, weersveranderingen en blootstelling aan sterk licht.

Symptomen

Typisch voor oogmigraine is dat er ergens in het gezichtsveld een flikkering ontstaat. Deze flikkering kan eruitzien als lichte, ronde vlekjes met een kartelrand. Die ontstaan vaak eerst middenin het gezichtsveld, om zich vervolgens naar de buitenkant uit te breiden. Het zicht wordt vaak als verminderd ervaren omdat sommige delen van het gezichtsveld wegvallen. U kunt ook een troebel zicht krijgen. Het veroorzaakt meestal geen pijn, maar kan soms gevolgd worden door hoofdpijn.

Behandeling

Oogmigraine is een tijdelijke en ongevaarlijke toestand. De migraineaanvallen kunnen van enkele minuten tot een uur duren, maar daarna gaat het gezichtsvermogen terug naar de normale toestand. Indien de aanvallen vaak voorkomen, kunnen soms preventieve geneesmiddelen ingenomen worden.

Maak een afspraak

Bekijk welke tijdstippen er nu beschikbaar zijn om een afspraak te maken voor een vooronderzoek.

Of neem telefonisch contact met ons op via: 088 – 9000 680.

Hebt u oogklachten?

Memira by Bergman Clinics voert alleen behandelingen ter correctie van het gezichtsvermogen uit (die de cliënt zelf betaalt – zie onze prijslijsten). Echter kunt u bij een van onze vestigingen Bergman Clinics | Ogen wel terecht voor de behandeling van oogproblemen.

Als u een oogaandoening hebt of vermoedt dat u een oogziekte hebt, neemt u dan contact op met uw huisarts. Met een verwijzing van uw huisarts kunt u vervolgens een afspraak maken bij Bergman Clinics | Ogen. Ga voor meer informatie over Bergman Clinics | Ogen en de verschillende vestigingen naar www.bergmanclinics.nl/ogen.

Veelgestelde vragen