Wachten met een lensvervanging is niet nodig!

Misschien hebt u nog nooit een refractie-afwijking gehad, maar rond de leeftijd van 45-50 jaar zult u waarschijnlijk ontdekken dat lezen op uw mobiele telefoon en in de krant moeilijker wordt. Het is gemakkelijk om te denken: eigenlijk heb ik haviksogen, altijd al gehad. En u blijft het probleem negeren tot het niet meer kan. U koopt uw eerste leesbril, zonder te weten dat het niet uw laatste zal zijn. Nu kunt u kleine letters op korte afstand lezen, maar over de horizon kijken met een leesbril lukt natuurlijk niet; dan wordt alles wazig. Telkens als u wilt lezen, gaat dus de leesbril op, en weer af als u even opkijkt. Door al dat op- en afzetten gebeurt het weleens dat u hem verliest of ergens achterlaat. Daardoor hebt u hem vaak niet bij de hand als u hem echt nodig hebt. U speelt weleens met de gedachte om uw refractie-afwijking definitief te laten corrigeren, maar u hebt gehoord dat het misschien niet te verhelpen is. Maar waarschijnlijk vergist u zich!

Het probleem waarmee u te maken hebt, wordt “ouderdomsverziendheid” genoemd, of “presbyopie” in medisch vakjargon. Het treft iedereen vroeg of laat en komt doordat de natuurlijke ooglens verhardt, waardoor het oog moeilijk op korte afstand kan focussen. Bij een zogenaamde lens vervangende behandeling (RLE) wordt de natuurlijke lens vervangen door een nieuwe, artificiële lens, waardoor u opnieuw scherp ziet op korte, gemiddelde en lange afstand. Deze lensvervanging duurt ongeveer 15 minuten per oog en u kunt de volgende dag alweer werken. De lensvervanging is één van de meest voorkomende operaties ter wereld; het gaat om dezelfde ingreep als bij een staaroperatie. Het verschil tussen een lensvervanging (RLE) en een staaroperatie is dat er verschillende soorten lenzen worden ingebracht. Een lensvervanging (RLE) zorgt ervoor dat u een goede gezichtsscherpte krijgt op alle drie de afstanden. Dat houdt in dat u niet alleen een goed gezichtsvermogen krijgt, maar in de toekomst ook geen last zult krijgen van staar.

Enkele weetjes over lensvervanging (RLE)

  • De meeste mensen krijgen last van ouderdomsverziendheid rond de leeftijd van 50 jaar.
  • Bij een lensvervanging en een staaroperatie wordt dezelfde methode toegepast, maar bij een lensvervanging wordt gebruikgemaakt van een meer geavanceerde lens, die al uw refractie-afwijkingen voor alle afstanden corrigeert (bijziendheid, verziendheid, astigmatisme en ouderdomsverziendheid).
  • De meeste mensen krijgen staar als ze ouder worden. Door een lensvervanging wordt niet alleen uw refractie-afwijking verholpen, maar ook voorkomen dat u in de toekomst staar krijgt.
  • Bij drie van de vier personen kan een lensvervanging worden uitgevoerd

Met andere woorden: u hoeft niet met een lensvervanging te wachten tot het niet meer anders kan. Het grote voordeel is dat u de rest van uw leven een goed gezichtsvermogen hebt en geen bril of lenzen meer nodig hebt.

Welke methode is geschikt voor mij?

Tijdens een onderzoek komt u te weten welke methode geschikt is voor u en uw refractie-afwijking.

Download informatiebrochure

Vestiging
Ik ben
Ik wil graag telefonisch benaderd worden voor meer informatie of het inplannen van een vooronderzoek.

Maak een afspraak

Bekijk welke tijdstippen er nu beschikbaar zijn om een afspraak te maken voor een vooronderzoek.

Of neem telefonisch contact met ons op via: 088 – 9000 680.

Veelgestelde vragen