LASIK ooglaserbehandeling

LASIK, ook wel FS-LASIK of FemtoLASIK, is een veilige en meestal pijnloze ooglaserbehandeling met een korte herstelperiode. LASIK is een methode die vaak wordt toegepast bij de cliënten van Memira.

  • Snel een goed gezichtsvermogen en minimaal ongemak
  • De meest gebruikte ooglasermethode ter wereld
  • Hoge precisie dankzij geavanceerde lasertechniek

 Wat kost een LASIK-ooglaserbehandeling? PRIJS 

Een van de meest gebruikte methodes ter wereld

LASIK is een zeer veilige, en voor veruit de meeste cliënten volledig pijnloze, behandeling met een heel korte herstelperiode. Momenteel is dit samen met de SMILE-ooglaserbehandeling de meest gebruikte ooglasermethode ter wereld.

Zo verloopt een LASIK-ooglaserbehandeling

Vóór de LASIK behandeling

Voor de behandeling worden uw ogen verdoofd met druppels, zodat de behandeling zonder ongemak kan verlopen.  Vervolgens neemt u plaats op de behandeltafel.

Tijdens de LASIK behandeling

Tijdens de behandeling wordt een dun flapje in de buitenste laag van het hoornvlies gemaakt met behulp van een zogenaamde Femtosecondlaser. Dankzij de Femtosecond techniek kan het flapje dunner worden gemaakt, gelijkmatiger en beter individueel aangepast dan bij andere, soortgelijke behandelmethoden. Uw oog is tijdens de behandeling plaatselijk verdoofd met oogdruppels, zodat u geen pijn ondervindt. U voelt alleen een druk op het oog en het wordt even donker. Het flapje in het hoornvlies wordt vervolgens opzij geduwd.

Na correctie van de refractie-afwijking wordt het flapje in het hoornvlies weer op zijn plaats gelegd. Dit geneest snel. U kunt meteen na de behandeling weer zien en veruit de meeste cliënten kunnen de dag daarop weer gewoon werken.

Na de LASIK behandeling

Een dag  na de behandeling komt u naar Memira voor de eerste controle.

återbesök

Een veilige methode

Bij Memira gebruiken we alleen methodes die degelijk getest zijn en waarvoor grote hoeveelheden klinische gegevens bestaan, die wijzen op een hoge mate van veiligheid en patiënttevredenheid. Onze kwaliteitsafdeling zorgt voor systematische monitoring van de resultaten en controle van alle klinische procedures, allemaal om u een nauwkeurige behandeling ter correctie van het gezichtsvermogen te kunnen aanbieden met een zo goed mogelijk resultaat.

Iedere chirurgische ingreep gaat gepaard met een zeker risico, maar ernstige complicaties bij een ooglaserbehandeling zijn uiterst zeldzaam. Bovendien kunnen de meeste complicaties achteraf behandeld worden als ze op tijd ontdekt worden. Daarom raden wij u aan contact met ons op te nemen als u na de behandeling ergens ongerust over bent. Om het risico op infecties zo klein mogelijk te maken, is het erg belangrijk dat u de adviezen die u vóór de behandeling krijgt, nauwkeurig opvolgt. Bijwerkingen als lichtgevoeligheid, droge ogen, schaduweffecten en lichtkringen rond lichtbronnen komen voor, maar zijn in veruit de meeste gevallen van voorbijgaande aard.

Sommige cliënten hebben een aanvullende behandeling nodig om het gewenste resultaat te verkrijgen. Deze behandeling is dankzij onze vijfjarige garantie bij de prijs inbegrepen.
Lees het volledige overzicht van de risico’s op bijwerkingen en complicaties bij LASIK.

Na een LASIK-ooglaserbehandeling

Bij een LASIK-ooglaserbehandeling ervaren veel cliënten een branderige pijn en irritatie. Na de behandeling krijgt u pijnstillende oogdruppels mee naar huis, die de pijn gedurende de eerste uren lenigen. Het is belangrijk dat u de aanwijzingen opvolgt. De meeste cliënten ervaren al dezelfde avond geen ongemak meer. Eén tot drie dagen na de ooglaserbehandeling komt u bij Memira voor de eerste controle.

Maak een afspraak

Bekijk welke tijdstippen er nu beschikbaar zijn om een afspraak te maken voor een vooronderzoek.

Of neem telefonisch contact met ons op via: 088 – 9000 680.