Kunnen alle sterktes en cilinderafwijkingen gecorrigeerd worden?

Ja, in principe wel. In ieder geval alle zichtproblemen die geen onderliggende oorzaak hebben of zijn ontstaan als gevolg van enig letsel. 

Een veelgehoorde opmerking is “mijn zichtprobleem niet geopereerd kan worden”. Deze gedachte stamt uit de tijd dat alleen ooglasers beschikbaar waren als methode om het zicht te corrigeren, maar is niet meer correct. Inmiddels zijn er meerdere mogelijkheden om het zicht te corrigeren. Niet alleen ooglaseren maar ook lensimplantaten (voorzetlens) en een lensvervanging behoren tot de opties. 

Doordat wij bij Memira by Bergman Clinics al deze behandelingen aanbieden is een min- of plus-sterkte en een cilinderafwijking nooit de reden waarom we cliënten afwijzen. In feite kunnen we sterktes tussen -18 en +10 corrigeren.

Hoewel alle zichtproblemen behandeld kunnen worden, zeggen wij nog steeds nee tegen één op de vijf cliënten. De oorzaak hiervan heeft meestal te maken met een medische aandoening of de bouw van het oog. Zo zijn veelvoorkomende redenen bij afwijzing

  • dat de hoornvliezen te dun of beschadigd zijn;
  • of dat er oogziekten of andere risicofactoren zijn. 

Het resultaat dat wordt nagestreefd is dat u zicht net zo goed moet zijn aan het einde van de behandeling, als dat u heeft als u uw bril draagt.

Om erachter te komen welke behandeling het beste bij uw ogen past, doen wij een vooronderzoek in een van onze klinieken in Amsterdam, Arnhem, ‘s-Hertogenbosch, Hilversum, Rijswijk en Zwolle. Maak een afspraak voor een kliniek bij u in de buurt. 

Download informatiebrochure

Vestiging
Ik ben
Ik wil graag telefonisch benaderd worden voor meer informatie of het inplannen van een vooronderzoek.

Maak een afspraak

Bekijk welke tijdstippen er nu beschikbaar zijn om een afspraak te maken voor een vooronderzoek.

Of neem telefonisch contact met ons op via: 088 – 9000 680.

Veelgestelde vragen