Is een trifocale lensvervanging na een ooglaseroperatie veilig efficiënt?

Lensvervanging bij een cliënt die eerder al behandeld is met een ooglaser, was lange tijd een uitdaging voor oogartsen. Memira deed hier onderzoek naar dat is gepubliceerd in vaktijdschrift JCRS (Journal of Cataract & Refractive Surgery®). De conclusie van dit onderzoek lees je in dit blog.

Memira is een van de belangrijkste Europese spelers als het gaat om oogchirurgie ter correctie van het gezichtsvermogen en een van de meest ervaren spelers ter wereld op het gebied van RLE (lensvervanging) en trifocale lenzen. We hebben dus het voordeel dat wij een grote hoeveelheid gegevens en de samenhang ertussen kunnen analyseren en zo onze resultaten voortdurend kunnen verbeteren. Wij weten dat het resultaat na de operatie het belangrijkst is om tevreden cliënten te krijgen. Dit stimuleert ons om de klinische kwaliteit voor onze cliënten voortdurend te verbeteren en te streven naar nog meer precisie bij alle behandelingen.

Lensvervanging bij cliënten die eerder met een laser behandeld zijn

Het berekenen van de correcte lenssterkte van lensimplantaten bij staaroperaties voor cliënten die al eerder met een laser behandeld zijn, was lange tijd een uitdaging voor oogartsen. Bij ogen die met een ooglaser behandeld zijn, werken de geavanceerde formules voor het berekenen van de lenssterkte niet optimaal. Dat komt onder andere doordat de verhouding tussen het voorste en het achterste gedeelte van het hoornvlies bij een laserbehandeling gewijzigd wordt. Hierdoor konden deze cliënten na een staaroperatie niet altijd zonder een bril. Aangezien RLE (lensvervanging ) eenzelfde soort operatie is als een staaroperatie, werd hierdoor ook de precisie bij een trifocale lensvervanging beperkt. Daarom vonden verscheidene spelers op het gebied van ooglaser- en lensimplantaatchirurgie dat die mogelijkheid niet aangeboden mocht worden aan cliënten die eerder een ooglaserbehandeling hebben ondergaan.

Memira bereikt dezelfde precisie bij behandelde ogen als bij onbehandelde ogen

Door de resultaten systematisch te analyseren, kon Memira de precisie van de lenssterkte bij cliënten die eerder met laser behandeld waren geleidelijk verbeteren. Door nauwkeurige analyse van de beschikbare formules en methodes voor de berekening van de lenssterkte ten opzichte van het feitelijke resultaat, heeft Memira nu de mogelijkheid om zeer exacte resultaten te verkrijgen, ook bij personen die eerder met laser behandeld zijn. Onze resultaten bevinden zich op hetzelfde niveau als bij ogen die niet eerder met laser behandeld zijn.

Memira publiceert haar gegevens

Dit onderzoek is van groot belang voor de hele sector. Memira heeft statistische analyses gemaakt in samenwerking met de USN (University of South-Eastern Norway). Het artikel, met de conclusie dat een trifocale lensvervanging een veilige en efficiënte behandeling is van ouderdomsverziendheid bij cliënten die eerder met laser behandeld zijn, werd in oktober 2019 gepubliceerd in een van de meest vooraanstaande tijdschriften ter wereld voor chirurgie op het gebied van grauwe staar en refractieve chirurgie, JCRS: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/31564315

Download informatiebrochure

Vestiging
Ik ben
Ik wil graag telefonisch benaderd worden voor meer informatie of het inplannen van een vooronderzoek.

Maak een afspraak

Bekijk welke tijdstippen er nu beschikbaar zijn om een afspraak te maken voor een vooronderzoek.

Of neem telefonisch contact met ons op via: 088 – 9000 680.

Veelgestelde vragen