Welk type voorzetlenzen gebruikt Memira?

Memira by Bergman Clinics gebruikt meestal deze drie types voorzetlenzen. Elk type lens heeft zijn eigen kenmerken.

  • ICL (Implantable Contact Lens) De ICL is gemaakt van collageen-acrylaat en is heel dun en flexibel. De lens wordt opgerold en door een sneetje van slechts 2,5 à 3 mm in uw oog gebracht. De ICL komt achter uw pupil (in uw achterste oogkamer). Het sneetje hoeft niet gehecht te worden en binnen een dag is het zicht al goed.
  • Artisan-lens De Artisan-lens is gemaakt van perspex en heeft een doorsnede van 5 à 6 mm. Deze lens wordt geplaatst in uw voorste oogkamer en vastgemaakt aan het regenboogvlies. Daarna wordt het sneetje gehecht. Met een Artisan lensimplantatie behandeling wordt altijd één sterkte gecorrigeerd.
  • Artiflex-lens De Artiflex-lens is gemaakt van perspex en siliconen. Deze lens wordt geplaatst in uw voorste oogkamer. De lens wordt opgevouwen ingebracht via een sneetje van 3,2 mm. Dat hoeft niet gehecht te worden. De lens wordt vastgezet aan de iris. Binnen enkele dagen is uw zicht al goed.

Welke lens gebruikt wordt, bepaalt de oogarts in overleg met u.

Vanaf ongeveer 45 jaar kunnen uw ogen minder accommoderen, waardoor er een toenemende behoefte aan een leesbril ontstaat. Dit staat los van de lensimplantatie behandeling en is een normaal gevolg van het verouderingsproces van het oog.

Heeft deze pagina u geholpen?

Maak een afspraak

Bekijk welke tijdstippen er nu beschikbaar zijn om een afspraak te maken voor een vooronderzoek.

Of neem telefonisch contact met ons op via: 088 – 9000 680.

Contactformulier