10 fabels over ooglaseren

10 fabels over ooglaseren

Denkt u na over een ooglaseroperatie? Maar hoort u veel verschillende verhalen over deze behandeling? Wij zetten 10 fabels op een rij en helpen deze graag de wereld uit met feiten over ooglaseroperaties.

Fabel 1: ‘Een ooglaseroperatie is warm’

Logisch dat bij een laserbehandeling aan sciencefiction en gloeiendhete stralen wordt gedacht. In feite zijn de laserstralen die tijdens de operatie worden gebruikt koud.

Misschien heeft u ook gehoord dat u een verbrande geur kan ruiken tijdens de operatie, die wordt veroorzaakt door koolstofatomen die via de laser vrijkomen in de lucht, maar dat is niets om u zorgen over te maken.

Fabel 2: ‘Ooglaseroperaties zijn pijnlijk’

Een van de meest gestelde vragen is of een ooglaseroperatie pijnlijk is. Tijdens de ingreep zelf voelt u helemaal niets omdat er verdovende druppels worden toegediend. De dagen na de operatie kunt u wat last ervaren, maar dat gevoel verdwijnt snel als de ogen genezen. 

Fabel 3: ‘Een ooglaseroperatie is niet blijvend’

De veranderingen die aan het hoornvlies worden toegebracht zijn blijvend. Het zicht kan echter tijdens het ouder worden nog steeds veranderen. Een nieuwe operatie kan nodig zijn als u later in het leven last van ouderverziendheid krijgt.

Fabel 4: ‘Na een ooglaseroperatie is een operatie aan grijze staar niet mogelijk’

Als u een ooglaseroperatie heeft ondergaan, kunt u later niet aan grijze staar worden geopereerd. Dat klopt niet. Een ooglaseroperatie is geen belemmering om later aan grijze staar te worden geopereerd.

Fabel 5: ‘Van oogoperaties waarbij laserstralen worden gebruikt, kan ik blind worden’

Een ooglaseroperatie is alleen van invloed op de buitenste laag van het oog. Heftige complicaties zijn zeer zeldzaam en tot nu is er geen geval van blindheid gemeld. Inmiddels zijn miljoenen ingrepen over de hele wereld uitgevoerd.

Fabel 6: ‘Als ooglaseroperaties mislukken, kan geen herstelingreep plaatsvinden’

Ook dat is niet waar. In het onwaarschijnlijke geval dat het resultaat niet naar verwachting is, kunnen onze chirurgen nog een behandeling uitvoeren om het gewenste resultaat te bereiken.

Fabel 7: ‘Ooglaseroperaties zijn alleen voor mensen met bijziendheid’

Dat is niet het geval. Met een ooglaseroperatie kunnen verziendheid en astigmatisme ook succesvol worden gecorrigeerd.

Fabel 8: ‘Ooglaseren is duur’

Als men kijkt naar de investering op korte termijn dan lijkt een ooglaserbehandeling duur. Als u echter de kosten voor lenzen, lenzenvloeistof en een bril met glazen op sterkte rekent voor de komende jaren, dan bent u duurder uit. Hoe eerder u start met een ooglaserbehandeling, hoe meer profijt u er van heeft.

Fabel 9: ‘Een cilinderafwijking kan niet behandeld worden’

Een lage sterkte of cilinder is geen reden om niet behandeld te worden. Als je naast een oogafwijking ook een cilindrische afwijking hebt, kunnen we dat beiden met een ooglaserbehandeling verhelpen. 

Fabel 10: ‘De hersteltijd bij ooglaseren duurt lang’

Na een ooglaserbehandeling krijgt u enkele leefregels mee, zoals opletten met water en stof. Ook kunt u enkele dagen niet intensief sporten. De exacte leefregels hangen af van welke ooglaserbehandeling u kiest. U kunt in de meeste gevallen de dag na de behandeling al direct helder zien. 

We hopen dat u door deze blog meer over ooglaseroperaties te weten bent gekomen. Bij vragen kunt u uiteraard contact met ons opnemen.

de 7 fabels over ooglaser

 

Download informatiebrochure

Vestiging
Ik ben
Ik wil graag telefonisch benaderd worden voor meer informatie of het inplannen van een vooronderzoek.

Maak een afspraak

Bekijk welke tijdstippen er nu beschikbaar zijn om een afspraak te maken voor een vooronderzoek.

Of neem telefonisch contact met ons op via: 088 – 9000 680.

Veelgestelde vragen