Zo kunt u een leesbril vermijden

Iedereen wordt ouder en na de leeftijd van 45 jaar worden veel mensen getroffen door ouderdomsverziendheid. Voor velen is het moeilijk om over te stappen op een leesbril na altijd een scherp gezichtsvermogen te hebben gehad. U kunt een bril vermijden! Door een lensvervanging wordt een refractie-afwijking (bijvoorbeeld als u slecht zicht heeft in de verte) verholpen. Daarna bent u bovendien (geheel of grotendeels) van uw leesbril af en krijgt u geen staar meer in de toekomst.

Miljoenen mensen die ouder zijn dan 45 jaar lijden aan ouderdomsverziendheid. Dat houdt in dat de ooglens begint te verharden en dat het oog meer moeite heeft om te focussen. Deze symptomen komen vaak sluipend; pas als de letters wazig beginnen te worden, wordt de diagnose gesteld. Er bestaan gelukkig verscheidene methodes om het gezichtsvermogen te corrigeren.

Leesbril

Dezelfde methode als bij staaroperaties

De methode die gebruikt wordt om nieuwe lenzen te implanteren, wordt lensvervanging of RLE (Refractive Lens Exchange) genoemd. De natuurlijke lens van het oog wordt verwijderd en vervangen door een nieuwe kunstlens die een leven lang meegaat. Het is dezelfde methode als bij staaroperaties, een van de meest voorkomende operaties ter wereld.

Verschillende soorten lenzen

Een monofocale lens heeft een bepaalde sterkte en bootst het natuurlijke dieptezicht van het oog na. De meeste mensen kiezen voor een goed gezichtsvermogen op lange afstand en vullen dit aan met een leesbril om ook op korte afstand goed te kunnen zien.

Voor wie liever geen leesbril draagt, is een lensvervanging met een multifocale lens een beter alternatief. Met een multifocale lens krijgt u een goed gezichtsvermogen op zowel lange als korte afstand, evenals meer mogelijkheden om uw gezichtsvermogen aan uw behoeften aan te passen.

Verwijzing voor staar

Heeft u een verwijzing voor staar? Dan wordt een monofocale vergoed door de verzekering. Echter is het is ook mogelijk om voor een multifocale lens te kiezen. Deze lens corrigeert de refractie-afwijking en geeft een goede gezichtsscherpte, zowel op korte als op middellange en lange afstand. Of u hiervoor in aanmerking komt, wordt onderzocht door middel van een uitgebreid vooronderzoek. Kiest u voor een multifocale lens? Dan dient u wel zelf een deel bij te betalen. Ongeacht het soort lens dat u kiest, neemt een lensvervanging slechts zo’n 15 minuten per oog in beslag.

Neem geen onnodige risico’s

Het is normaal dat men zich vóór een operatie wat onrustig voelt, vooral als het om zoiets belangrijks en gevoeligs als de ogen gaat. Alle ogen zijn uniek; daarom voeren wij een uitgebreid onderzoek uit om de meest geschikte behandelmethode te vinden. Na dit onderzoek wijzen wij één op de vijf kandidaten af.  Wij opereren nooit als we iets vinden wat een onnodig risico met zich mee kan brengen.

MAAK NU EEN AFSPRAAK

Download informatiebrochure

Vestiging
Ik ben
Ik wil graag telefonisch benaderd worden voor meer informatie of het inplannen van een vooronderzoek.

Maak een afspraak

Bekijk welke tijdstippen er nu beschikbaar zijn om een afspraak te maken voor een vooronderzoek.

Of neem telefonisch contact met ons op via: 088 – 9000 680.

Veelgestelde vragen